Peter Hess® Akademiet i Danmark

NORDLYS er autoriseret Peter Hess® Akademi og er det eneste sted i Danmark, hvor du kan få den internationalt certificerede uddannelse i klangmassage. Peter Hess Klangmassage er enkel, smuk og samtidig en avanceret behandlingsform, hvor vi kombinerer lyden fra nøje afstemte og kvalitetssikrede klangskåle (tibetanske syngeskåle), med moderne videnskabelig indsigt i lydbølgers og vibrationers harmoniserende virkning på krop og sind.

Anne Neess bragte klangmassagen til Danmark for omkring ti år siden og har siden arbejdet tæt sammen med Peter Hess Instituttet i Tyskland om at uddanne højt kvalificerede klangmassører.

Terapeutisk wellness

NORDLYS er autoriseret Peter Hess® Akademi og er det eneste sted i Danmark, hvor du kan få den internationalt certificerede uddannelse i klangmassage. Peter Hess Klangmassage er enkel, smuk og samtidig en avanceret behandlingsform, hvor vi kombinerer lyden fra nøje afstemte og kvalitetssikrede klangskåle (tibetanske syngeskåle), med moderne videnskabelig indsigt i lydbølgers og vibrationers harmoniserende virkning på krop og sind.

Anne Neess bragte klangmassagen til Danmark for omkring ti år siden og har siden arbejdet tæt sammen med Peter Hess Instituttet i Tyskland om at uddanne højt kvalificerede klangmassører.Terapeutisk wellness

Udover den terapeutiske og pædagogiske effekt af Klangmassage er selve oplevelsen ved at give og få denne form for behandling en utrolig smuk, fredfyldt og æstetisk nydelse - et bad i naturlig vellyd.

Klangmassage er stadig en forholdsvis ny behandlingsform i Danmark, men vi ser en stærkt voksende interesse for denne meget anvendelige behandlingsform.

De klangskåle vi anvender, er specielt fremstillet til brug på kroppen. De fleste tibetanske indiske og nepalesiske syngeskåle egner sig ikke til klangmassage, hvor man sætter skålene direkte på kroppen. Det vigtige er, at de frekvensområder en skål frembringer, er korrekte i forhold til kroppens behov, og at svingningerne kan forplante sig harmonisk fra skålen til det kropsområde, der arbejdes på.

Fremstillingen af skålene, der anvendes i Peter Hess Klangmassage, er resultatet af et stort udviklingsarbejde, der forener tradition og moderne viden om lyd og svingninger i kroppen. Skålene fremstilles af en særlig metallegering og smedes efter traditionelle håndværksprincipper. Produktionen foregår overvejende i Nepal, og Peter Hess Instituttet samarbejder med læger, lydspecialister og ingeniører - din og vores sikkerhed for, at klangmassagen får den ønskede virkning. Der udføres herefter en omfattende kvalitetskontrol både i produktionslandet og i Tyskland, og mange skåle må kasseres, fordi de ikke lever op til standarden.

På Nordlys udfører vi selv den sidste udvælgelse og kontrol, før skålene anvendes til undervisning og behandling. Klangmassageskåle kan kun købes via Nordlys eller Peter Hess Instituttet i Tyskland. Vi anbefaler, at du først anskaffer dig skåle, når du har været på det første kursus, så du ved, hvad det er vigtigt at gå efter.

Klangmassageuddannelsen er international. Peter Hess Klangmassage har størst udbredelse i Tyskland og Østrig, men udover Danmark er der Peter Hess Akademier og privatpraktiserende Klangmassører i Australien, Belgien, Brasilien, England, Finland, Frankrig, Grækenland, Italien, Kroatien, Nepal, Holland, Polen, Portugal, Rusland, Spanien, Schweiz, Ungarn og USA.

Klangmassage anvendes på helsecentre, wellnesscentre, traditionelle kurbade, i misbrugsbehandling og som pædagogisk værktøj i børneinstitutioner, Snozelhuse, til hørehæmmede og til fysisk og psykisk syge.

Som internationalt certificeret Klangmassør/Klangpractitioner fra Nordlys Peter Hess® Akademi og Peter Hess® Instituttet får du adgang til en mængde af efteruddannelsesmuligheder og et internationalt fagligt netværk. Du vil endvidere kunne udbyde Peter Hess Klangmassage via vores behandlerliste.

Du lærer Klangmassagens grundlæggende metode på kursustrin 1 (2 dage). Hele Klangmassageuddannelsen består af ialt 6 trin (i alt 12 kursusdage / 100 timer). 

Vi glæder os til at byde dig velkommen i Klangmassagens univers.

Referencer, presse og dokumentation
Klangmassage benyttes allerede på en del danske institutioner og behandlingssteder. Vi har samlet en liste over institutioner, som du er velkommen til at kontakte og som gerne deler deres erfaringer med klangmassagebehandlinger til klienter og beboere.

Vi har også en liste med TV-udsendelser og artikler fra diverse medier, samt lidt baggrundsoplysninger om Peter Hess og hans vej frem til det moderne Klangmassagesystem.
SE MERE